Dj Egon az (AUDIO '87) Zuglói története

Facebbok:
E-mail: stefegon@gmail.com
Képek a karrieremből: Képgaléria

"Szivar, Whisky, örömlányok..."

1976-77. környékén ismertem meg Gonda Lacit. Akkoriban egy vállalati CLUB DISCO-ban zenélt, heti rendszerességgel, ha jól emlékszem szerdánként. Szinte minden héten ott voltam és összeismerkedtünk. Akkoriban engem a tánc motivált, mert jól lehetett vele csajozni.
Egyszer Laci szólt, hogy Ennél a nagy vállalatnál lesz egy rendezvény, amin ő lesz a "Zeneszolgáltató kisiparos" és egy táncpartnerrel ha összerakunk egy táncszámot, akkor felléphetünk.
Én össze is szedtem egy szőke nagymellű kiscsirkét és összeraktuk amink van 3 percben (Most a táncról beszélve)! Ez nagy sikerrel meg is történt és tovább barátkoztunk Lacival. Tánc karrieremet a sorkatonaság kicsit félbeszakította.
A katonaság alatt stúdiós és rendezvény felelősnek neveztek ki, míg nem, eljött az első Országos Discotánc Bajnokság leszerelésem után. A profik között jó helyezést értem el, így lettem amatőr táncos egy nívós éjszakai bárban. "Szivar, whisky, örömlányok", hol vagyok?
Majd képeztem magam, és közismert táncos lettem. Egy napon egy híres magyar énekesnő kérésére táncosaként folytattam a színpadi életem. Ez az énekesnő remekül kitalálta, hogy csináljunk egy tánciskolát! Hát nosza, így lett!
Mindig vonzott az éjszaka világa és a táncos korszakból sok Dj-t ismertem meg. Valahogy mindig a Dj pultban kötöttem ki, hiába baráti társasággal érkeztem. Egyszer az egyik Dj barátom eltörte a lábát és megkért, hogy pár hétig beugranék-e helyette a pultba. Vannak ott mix kazetták, nem kell semmi nagy odafigyelés meg bütykölés, még a mikrofont sem kell használni, csak hajnal négyig tegyem a dolgom. Ok. Második nap után megevett a franc az unalomtól és elkezdtem rakni a számokat, majd a mikrofon is a kezembe akadt. A barátom lábát fekvőgipszbe rakták, én meg a pultba ragadtam. Egyre többen jöttek ebbe a "becsületsüllyesztőbe" és mindenki vigyorog, amikor a mikrofonba beszélek! Majd azon vettem észre magam, hogy nyomom a szöveget a népnek! Egyszer csak szól az akkori főnököm, hogy itt már nem férünk el, költözünk a Zuglóiba, de ott már Neked kell zenélni!
Naaaa, én besza-behu! Így érkeztem el oda, hogy... 1990 telén- tél végén, beálltam mélyen tisztelt elődeim helyére, a Zuglói Dj pultba, önállóan egyedül. Itt csak egy pár hónapot toltam, mert nyárra elcsábítottak egy színvonalas balatoni clubba. Innen nem volt megállás, Dj mókamester lettem, ahová csak mentem. Azért volt könnyű dogom, mert előéletem táncos volt, bődületes bugit nyomtam a pultba is, mindenhol. Különösen, ha a népek Feka, Soul, Funky zenékre voltak vevők! Na, azt betyárosan nyomtam. Alaphangon, ölembe a mikrofon, rajta a lemezjátszó tető és csutkára tolt potival kongáztam.
A legszebb amikor, a Dj pulton táncoltam. Ebből nem egyszer volt kis baleset, mert a lemezjátszó tű nem mindig bírta elviselni pulton való táncolásom. Manapság is sok feka zenét hallgatok, máig felkeverik az érzéseimet.
Két név, Két köszönöet:
Gonda Laci - Köszönöm, hogy akkor és ott felléphettem, mert a tánc korszakom Neked köszönhetem!
Vas Laci - Köszönöm, a Dj korszakomban a sok segítséget!

Szerző: Stefán Sándor, művésznevén Dj Egon