Dj Rici az (AUDIO '87) Zuglói Discoról

Dj Rici: www.eskuvodj-rendezvenydj.hu
Dj Rici: www.djricifanclub.hu
Dj Rici: www.djrici.hu
Facebook: www.facebook.com/eskuvodjrici
E-mail: djrici@gmail.com
Képek a karrieremből: Képgaléria

Hogyan is kezdődött számomra a "Csoda"?

Több, - számomra fontos - kisebb helyen is dolgoztam, mielőtt az (AUDIO '87) Zuglói Disco rezidense lettem.

1982 március... Leszerelés után 1 hónappal már Újpesten, a Kolibri eszpresszóban zenéltem. Alig telt el 2 hónap és már a belvárosban forgattam kedvenc lemezeimet a Hajnal Bár tini és éjszakai diszkójában. A ‘80-as évek elején népszerű szórakozóhellyé sikerült varázsolnom Balogh Béla üzletvezető támogatásával, mely később a 2. videó diszkó lett Budapesten. Elsőként készítettem olyan zenés videó klipeket, melyek alá én vágtam csúszás nélküli szájmozgással bakelitről a hanganyagot. A különleges videóknak hamar híre ment. A Dj-k közül rengetegen jöttek hozzám zenéért, hiszen kevesen dolgoztunk akkoriban bakelitről és kevesen jutottak hozzá külföldi zenés TV műsorokhoz. Még a Magyar Rádióból és a hanglemezgyárból is jártak hozzám. Három, a “Slágerek magyarul” című lemez kiadásában is közreműködtem a lemezeim által. Azokról tanulták a zenei alapokat és a szövegeket is azok alapján fordították. Itt ismertem meg a portás Vadasi Ottót, aki pályafutásom kiemelkedő helyének, az (AUDIO ’87) Zuglói Disconak lett idővel a tulajdonosa. Fekete Lászlót az Omnia és a Randevú diszkók tulajdonosát és itt barátkoztam össze Szabó Lászlóval, aki bemutatott Baranyi Vincének (aki később a Magistral, majd a városligeti Planet Globe Disco tulajdonasa). Ő vette át akkoriban a Deák téri Sirály étterem vezetését és megkérdezte, nem akarok-e elegánsabb, magasabb színvonalú üzletben dolgozni. Igent mondtam és szép számú közönségemmel áttelepültünk a Sirály étterembe, ahol már sztereó videó diszkót vezettem. Az AKAI cég támogatta az üzletet hifi-sztereó VHS videó magnókkal és videó keverővel. A tökéletesebb és rejtett hangzás érdekében hangfalakat készítettem, melyeket az álmennyezetbe és boxok aljába építettem. Bevált! Nem látszottak és kitűnő hangzást értem el. Remek konyhája is segített rövid idő alatt a legkeresettebb budapesti diszkók közé emelkedni. Sajnos, itt szembesültem először a lakóházba felhallatszó zene káros hatásaival. Nyitvatartási időkorlátozás miatt új helyet kellett keresnem.
A Wesselényi utcában leltem a Figaró Bárra, amiből az akkor népszerű Italo Disco fellegvárát sikerült létrehoznom. Sajnos, üzleti okok miatt nem tartott túl sokáig, így visszamentem a Hajnal Bárba. Ekkor keresett meg Vadasi Ottó, aki új üzletébe, az „AUDIO ’87”-be (Zuglói) keresett discost. Dj Jutasi Tomival indította útjára az átépített étterem-disco-t, de 3 hónap után elváltak útjaik. Akkoriban már nem csak lemezekkel, hanem fénytechnikával is igen jól álltam, ezért szívesen vállaltam az újabb kihívást. Roham munkában lebontottam a Hajnalt, majd az üzlet fénytechnikusának Nyuszinak (Pethő Attila) segítségével felszereltem a lámpáimat, Budapest első vendéglátós laser diszkójába és elkezdtem dolgozni. Pörgettem a funky és rap lemezeimet, színeztem a választékot 1-2 igényes diszkó slágerrel. Fantasztikus közönségnek játszhattam régi és új kedveceimet. Folyamatosan inspiráltak, élmény volt minden alkalom mikor Nekik zenéltem. Hálám jeléül újabb és újabb lámpákat vettem, készítettem, melyekkel igyekeztem még vonzóbbá, látványosabbá tenni a nagybetűs DISCÓ-t! Sikerült, az eredmény máig híres!:) Havonta száznál több bakelit lemezt vettem és akkoriban kezdtem ismerkedni a CD-kkel is. Ebből a hatalmas mennyiségből könnyű volt vezető zenei klubbá válni és picit irányítani a hazai slágerlistát. Annyi igényes, jó "feka" zenét sehol nem tudtam játszani mint ott. Szinte minden buli fellett véve kazettára és valamelyik vendég örömmel vihetett haza egy egy darabot. Táncosokkal, zenés műsorokkal, bűvészekkel színesítettük az éjszakai programot. Komoly "harcok" folytak a boxokért és külön szeánsz volt az éjszakai szünet utáni kezdés... Who Needs Enemies... huuuu... szétszedték a házat!!! :) Már 5. éve forgattam a lemezt és itt ért be igazán. Pályafutásom során még 4 helyen éltem még át olyan frenetikus élményeket mint a Zuglóiban, 10 évvel később a TITANIC 401-en, az ÚjVár Klubban, a Budapest Parédékon és Street of Dublin Irish Pub & Steak Houseban.
Az idő szaladt (2 év) és a budai elit is felfigyelt a hetente ezreket mozgató Dj-re és elcsábítottak a Paradisóba és a Citadellába, ahol Fridivel (Katona Gottfriddel) dolgoztam... - de ez már egy másik történet -.

Szerző: Móricz József, művésznevén Dj Rici