Dj New-C az (AUDIO '87) Zuglói Disco életében

Facebbok: www.facebook.com/attila.n.petho
Facebook: www.facebook.com/Dj-New-C-Pethő-Attila
E-mail: pethoattila1960@gmail.com
Képek a karrieremből: Képgaléria

Hogy is volt a legenda?

Kis céges klubokban kezdtem el a zenével foglalkozni 19 évesen, ehhez inspirációt két Dj barátomtól szereztem Homoki Lászlótól és Fehérvári Zsolttól, de álmomban sem gondoltam, hogy komoly nagy üzemi discoba sikerül bekerülnöm.
'84-'87 között a Randevú Discoban dolgoztam Dj Kádár Győző mellett a fénytechnikával. Igaz hiányzott a zenélés, de ez a hely sok mindenben kárpótolt, sikerült értékes tapasztalatokat gyűjtenem. Itt került a figyelmem közelébe a funky zene, ami igen csak kiterjesztette a repertoáromat. Győző formálta a Dj szokásaimat és volt, hogy hétköznap átadta helyét a pultban és én pörgettem a lemezeket kis ideig.
'86 év végén Fekete Laci ajánlatát elfogadva januári kezdéssel átmentem a Zuglóiba.
'87 januártól, mind technikailag, mind Dj szakmailag átértékelődtem, ami sokban hozzájárult ahhoz, hogy teljesen más szemlélettel, vessem bele magam a szórakoztatásba. Itt kerültem kapcsolatba Cserhalmi György-el és Gonda Lászlóval, akit mentoromnak tartok a Dj szakmában.
Mivel a fénytechnikával is lehet szórakoztatni, így nem kis feladat volt előttem, hogy a Laser-el, a forgó és villogó lámpákkal a megfelelő hangulatot sikerüljön megteremteni. Teljes szívügyemmé vált a világítás.
Nem hiába van az, hogy több Dj is fénytechnikusként kezdte a pályafutását.
Az akkori Laser-ek másképp működtek mint a mostani léghűtésesek, állandó folyóvíz kellett nekik és ha lecsökkent a nyomás a Laser is leállt, akkora tápegységük volt, mint egy kisebb TV-nek. Jópár órát töltöttem a kezelés megtanulásával (bekapcsolás, léptető motorok vezérlése, digitális szkennelők mozgatása, a sugár hangolása és ezzel elérhető színváltással együtt), hogy az akkori szinten megfelelően tudjam használni a koncentrált sugarat. Beletartozott még a sugár oly beállítása, hogy még véletlenül se kerüljön senki szemébe, ezzel maradandó károsodást okozva.
Természetesen a bulik elején volt lehetőség Bakelit lejátszókon való keverésekre, melyeket a Zuglói pályafutásom végén, mint Dj kamatoztattam és az elkövetkezendő években.

Szerző: Pethő Attila, művésznevén Dj New-C